Monday, April 8, 2013

Cawan Kopi Hailam yang ori ...


Ujian untuk membenarkan kata cik puan empunya kucing oren gemok


Yeay .. ngam, x tumpah. Jadi cawan saya ni original lah? hehe ...

** Saya rindu nak dengar citer cik kucin .. hopefully beliau sihat sejahtera hendaknya ...


Kerapu Merah Stim 3 Rasa


Semalam lunch kita masak ikan ni. Lawakan dia ni? Kaler merah dia mengancam ... teringin lak nak henbeg kaler ni, mesti cantik sangat ;). Memula tengok rasa x sanggup nak makan .. dah la ada polka dot biru kat badan dia. En.suami bawa balik fresh dr KK, katanya kat KL ni xde .. entah la .. x perasan lak I sbb x pernah cari. Dia kata ikan ni sedap, so I pon cubalah makan .. kalau siakap isinya lembut, yang ni lak isi dia pejal dan manis. Tak tau lebih sesuai stim ke goreng tapi both haziq & hafiy suruh stim, so I stimkan je lah.

Memula ingat nak masak Ikan Dalam Taman, lama dah xmakan.. tapi maleh ler pulak nak buat pes sangai tu ... jadi kita masak resepi Stim 3 rasa Chef Norzailina yg sedap tu lagi  ... resepi boleh refer sini.



Sunday, April 7, 2013

Pavlova Again


Such a sinful dessert that Hafiy requested over tea time. I baked the meringue a week ago .. So, kejap je dah ready .. tinggal whip the cream and decorate je. Satu pavlova ni (ukuran about 10 inch baking tin) we had it all by ourselves, just the four of us at one go ... each one get a quarter ... hihi ... sedappp je makan sambil ngadap citer Korea .. hubby dearest pon mula kata i served him such a big portion ... tapi bila i nak tolong perabih dia xbagi pulak ... aishh .. lepas tu masing2 rasa guilty mengenangkan all the calories yg diternak dlm badan .. adoyaiii ... nanti boleh buat lagi ;)

Still using the same recipe >> here


Soba Goreng ... menu simple yang sedap

Breakfast or dinner  .. haa lupa sudah ... hehe on one of the days. Anak I kan tekak international and Japanese food mmg his favourite la...