Wednesday, April 19, 2017

Kerabu mangga bunga kantan


"No matter what's going on in your life, never lose hope. Stay positive in the bad times, stay humble in good times and always Trust Allah!"

Allahumma Ameen. A daily reminder to keep me strong. 

Ya Allah, bukakan jalan untukku ... sesungguhnya Engkau maha pemurah lagi maha mengasihani. I am having some bad days ... I am just feeling down ... huhu ... mmm ... should I rest my case ... and just be a housewife? ...

Kerabu ni ialah lauk sampingan yang digandingkan dengan bubur lemak udang tu. Simple je as I campak apa-apa yang ada dalam fridge ... hihi. Lagi pun nak cepat sebab anakanda kat Seremban nun dok call beberapa kali dah pukul berapa nak sampai.

KERABU MANGGA BUNGA KANTAN
(ain@my-sweetthots.blogspot.com)

Buad mangga ~ dibuang kulit & dihiris memanjang
Bunga kantan ~ dimayang halus
Cilipadi ~ dimayang halus
Bawang besar ~ dihiris
Daun ketumbar, jika suka ~ dimayang
Ikan bilis goreng ~ ditabur begitu shj
Kacang tanah goreng
Perahan jus limau nipis
Garam dan gula

Gaulkan kesemuanya, sesuaikan rasa dan hidangkan.

No comments:

Post a Comment

Bubur Candil juadah buat tetamu di hari raya

Raya baru baru ni my aunty tetiba kata rasa nak makan bubur ni, maka lepas settle masak lunch terus la gentel tepung buat bubur. Ada tet...